Prosim o radu. Na cestovani chci mit platebni karty vsechny tri - Maestro, Mastercard i Visu. Jake banky byste doporucili? Ted mam Visu od MBank a vytaci me jak jejich kurz, tak povinnost platit kartou... dokud tam ta povinnost nebyla, brala jsem tuto kartu jako zalozni a neplatila s ni. Ale Visu uz vydava snad jen Zuno a CS. Zuno na me moc dobre nepusobi, ale kdyz to chci jen kvuli karte... kurzy horsi nez MBank nebudou. Maestro mam od FIO, ta se osvedcila v Nemecku, kde se jinak pomalu platit neda, ale uz neni zadarmo, ale za 99. Zdarma jde vydat snad jen k uctu GE Money, tak nevim, jestli je lepsi zaplatit FIO nebo akceptovat kurzy GE. Hledam nejakou dalsi variantu, ale nenachazim. Mastercard - tu bych chtela od Equabank. Prijde mi, ze ma nejvyhodnejsi podminky. Nebo Unicredit. Zdarma mi ji navic vyda FIO, ktera mi jinak vyhovuje... Jaky mate nazor? .
Tak znova otvorim tuto temu, rozhodujem sa aku kreditku si zaobstarat. Aktualne mam mastercard debit v ceskych korunach a Visa Electron v Eurach. Obycajne kreditky je dnes jednoduche zohnat aj zadarmo, tentokrat by som ale chcel nejaku s cestovnym poistenim a inymi vyhodami. Rozmyslal som nad Diners, poplatky su OK, ale VISA a MasterCard su urcite viac akceptovane. Druha volba je Zuno Platinova kreditka, ale ten mesacny poplatok je celkom dost. Existuju lepsie volby?
Tak ono dost bank má cestovní pojištění třeba ke standardní debitní kartě zdarma, tak spíš se zkus podívat na to, které banky nabízejí tohle (např. KB, GE co vím) a kreditku si vyber jaká Ti bude vyhovovat zadarmo.
Mám info trochu mimo aktuálně rozjeté téma, ale může se někomu hodit. Dnes se mi v internetovém bankovnictví České spořitelny objevila tato zpráva týkající se kreditních karet u ČS. ČS tedy přestane vracet procento z platby provedené kreditkou. O ostatních bankách nevím. Pro někoho to může hrát roli při rozhodování o kreditních kartách.
„Vážená paní, vážený pane, děkujeme, že využíváte produkty a služby České spořitelny. Nová evropská regulace nám bohužel výrazně ztížila poskytování peněžních odměn klientům za používání kreditních karet. Proto od 1. srpna 2016 již nebudeme k našim kartám dále poskytovat službu Odměna za platbu kreditní kartou.“
To bude podobne u dalsich bank. Posud byl bezny poplatek obchodniku v Evrope skoro 2%, narizeni EU umoznuje max. O,3% u kreditek. Proste neni kde brat... Visa a EC/MC jsou v tom uz ted, Diners a Amex maji cas jeste neco pres 2 roky.
Tak KB (kreditka MC) zatím o tom nic nepíše, ale moc nečekám, že když s tím začne jeden, že by to čase neudělali všichni. Díky za zajímavé, i když ne přiliš pozitivní info.
Raiffaisen Bank a Cetelem stále vracejí 2% a netváří se, že by to mělo být jinak. Naopak, ještě v květnu jsem dostal zprávu od RF, které přebírala veškerou agendu platebních karet od Citi Bank, že veškerá nastavení, podmínky atd. zůstávají zachována, nic se nemění.
Za sebe jednoznačně doporučuju Revolut kartu, která nabízí nejlepší možné kurzy pro platby a výběry v zahraničí, ale také možnost kartu kdykoli zablokovat.
Nabití peněz na Revolutku trvá v řádu několika sekund, takže se rozhodně nemusíte bát, že byste zůstali bez prostředků :).
Cali Cali! Ty jsi dnes nějaký rozjetý. Už dopoledne ta přidaná hodnota u Anči a ted toto. Ale možná že Pepa je jen na svatební cestě, tak je maličko mimo. Až se vrátí do reality, tak se třeba hodí zpět do klidu :) Nebo vypil příliš thajského rumu
Abych sem hodil info k té Diners, tak po tom, co jsem ověřil mail přišla karta za 2 pracovní dny a po odeslání všech papírů poštou jí do dalších 2 pracovních dnů aktivovali. Za mě dobrý.